čtvrtek 21. května 2009

Poslední doplňky - finále

Finišují dokončovací práce a už se rozbíhá oprava šrámů. Beton na Novovesáku mi drze a neomluvitelně ukousl špičku. Podařilo se mi ji vysochat znovu a natřít. Životnost špiček je však velmi nízká, jak uvidíte z následujících příspěvků.


Další důležitou částí lodě jsou záchranné kruhy. Ve stavebnici jsou plastové, stačí je jen nabarvit na červeno. Už dnes však vím, že rozhodčím se nelíbí plastový provaz okolo nich. Naplánoval jsem si tedy výměnu plastu za opravdový špagát který by snad mohl jít bandážovat nití k samotnému kruhu. Tolik plány, uvidíme. Víc práce dá vytvořit z mosazného pásku držáky. Dva jsou na zábradlí a dva s dírkou na hřebíček. Nálepky s nápisem Atlantis nejsou součástí stavebnice.

Zcela na závěr jsem si nechal to nejdůležitější - nápis. Ty dva testy na vodě zvládla loď anonymně ale v Jinolicích půjde o oficiální plavbu. Ve stavebnici jsou klasické nálepky, tedy nápis na fólii. Obával jsem se, že ten okraj fólie bude vidět, obzvláště pokud se zašpiní. Nechal jsem si u jedné reklamní agentury nápisy vyřezat. Nic moc to nestojí, spíš je problém sehnat firmu na takovou miniprácičku, u jedné mě odmítli. Výsledek ale rozhodně stojí za to. Písmena jsou perfektní. Samozřejmě, nevím jak dlouho vydrží ale není problém to kdykoliv přelepit.

Při příležitosti objednání písmen jsem taky zadal výrobu velkého nápisu. Není to moc drahé a výsledek dokáže pobouřit dost lidí. Možná ten Atlantis na bedně dráždí příliš ale to jak se s tím kdo popere už není můj problém. Bednu však nelze přehlédnout.

Kruhy a nápisy přidaly zase pár dílů. K předchozím 1318 přidávám 14 dílů kruhů, 12 nálepek na nich a 3 nápisy na loď, celkem 1347 kusů. Statistika je to pitomá ale dá se říci, že loď je z víc jak 13ti stovek kusů a kousků.

A JE HOTOVO!!!
Teď už jen závodění, opravy a vylepšování.

Žádné komentáře:

Okomentovat