pondělí 18. května 2009

Jablonecká přehrada - Tajvan













V neděli 17.5.2009 jsem využil poslední možnost otestovat Atlantis na vodě před oficiálním spuštěním v Jinolicích. V Jablonci na přehradě se v sobotu konaly závody plachetnic. Musel jsem být v práci. (to by jste nevěřili, jak vydělávání peněz zdržuje od života) V neděli, kdy všichni promoklí a nastydlí ze soboty odjeli domů, se konalo jen sváteční poježdění okolo bójek. Honili jsme se, bylo překrásné počasí a docela to i foukalo. Ideální příležitost učit se, zkoušet a testovat.

Atlantis je zatím nedodělán, nemá záchranné kruhy a název na trupu. Bezpečák by to ještě na vodu nepustil. Pokud zbude čas, vyměním i okýnka a ještě to trochu pošlechtím. Poptával jsem se také po lahvi šampaňského v měřítku 1:20 pro účely správného křtu ale nějak jsem neuspěl. Tady mají výrobci doplňků ještě rezervy.
Výsledkem nedělního ježdění byla velká radost z chování Atlantisu na vodě. Je trochu návětrný, když foukne prudce zezadu, musí se hlídat. Bez ovládání by se stočil proti větru. Není to ale nic, co by se nedalo ukočírovat. Za normálního větru se chová jak beránek. Testoval jsem samozřejmě za plného vybavení doplňky a ověřil si, že se nikde nechytají lanka. Této nemoci maket jsem se docela bál. Dovnitř se nedostala ani kapka vody a to šplouchalo docela pěkně. Poslední věc, která podle očekávání uspěla byl můj apartní, módně nadčasový slaměný klobouk. Vypadá trochu zmordovaně, hodně si toho se mnou užil, i mého zaměstnavatele stál málem infarkt ale nedám na něj dopustit. Je mi jedno, zda vypadám jako debil ale nemám spálený uši, krk a ksicht, tak jako minule. Zlatej klobouček. Pokud tedy potkáte u vody někoho s příšerným slamákem, vysílačkou a pohledem zahleděným do dáli, potkali jste mě.

Žádné komentáře:

Okomentovat