sobota 18. dubna 2009

Stěžně II.

Dokončil jsem stěžně. Na rozdíl od stavebnice jsem na všechna lanka kotvící stěžně dal napínáky. Asi jsem si ušetřil spoustu starostí. I tak donutit stěžně stát rovně dá dost práce.
Devátý napínák jsem dal dozadu na napnutí lana mezi stěžni. V originále se to napíná špagátkem ale takto je to snazší. To všechno není samozřejmě z mé hlavy, takto jsem to viděl u Atlantisu, který je mi vzorem.
Nakonec jsem na všechny očka natáhnul smršťovací bužírku. Konce lanek jsem zkracoval vším možným ale nepodařilo se mi je ušmiknout tak, aby nepíchaly. Takto snad uchráním ruce při manipulaci s lanky.


Součástí Fittings Set, tedy sady k vytunění Atlantisu, jsou i pěkné mosazné lucerny pro poziční světla. K tomu jsou dodány miniaturní žárovičky. Někteří je tam mají jen na ozdobu, já se rozhodl vše zkomplikovat a chci je mít funkční. Svrtal jsem tedy spodní patku stěžně a usadil tam konektor. Větší problém byl protáhnout stěžněm kablík. Byl to boj ale povedlo se. Žárovku jsem zespodu pojistil přilepením mosazné podložky a pevně věřím, že nikdy nepraskne.


Na dokončení stěžňů bylo třeba dalších 28 kusů, pak tedy 654+28=682 kusů

Žádné komentáře:

Okomentovat