pátek 3. října 2008

Proč Atlantis?

Protože jsem se zamiloval, to je po dvaceti letech manželství snad už beztrestný, ne?

Moje manželka je stále na prvním místě, patřím mezi šťastně dlouhoženaté, v naší době trochu perverzní a nezvyklé, ale tak to je a nehodlám to měnit.

Zamiloval jsem se do zvláštní lodě, dvoustěžňového, 1,4 metru dlouhého škuneru. Zvláštní proto, že je tak trochu mezi zažitými kategoriemi lodních modelů. Dokonce natolik, že ani jedna skupina Atlantis ve své kategorii nechce. On je totiž dobrý, rychlý a vůbec se mi líbí.

Jak já vidím Atlantis?
- není to přesná kopie stávající nebo historické lodě. Není to vyšperkovaný model, má zjednodušené hliníkové stěžně, moderní plastový trup. Přesto je to velmi pěkná loď. Paluba a nástavby ve dřevě, doplňky, dobře udělané plachtoví. Na pohled moc pěkná loď.
- není to závodní, očesaná, na pohled ošklivá loď. Přesto je ale velmi rychlá a se závoďáky dokáže velice dobře držet krok. Rychlá, vysoké plachty a taky dost těžká. Oproti závodním díky své hybnosti dokáže přejet setrvačností dost velká hluchá místa. Tam kde jiné lodě na nestálém větru stojí nebo se motají, Atlantis vítězí.

Žádné komentáře:

Okomentovat