pondělí 14. června 2010

Jinolice, květen 2010

V Jinolicích jsme odjeli první dva závody seriálu MiČR a regatu. Počasí bylo milosrdné a na rozdíl od předpovědí nás nechalo docela na pokoji. Až na jednu průtrž mračen s kroupami bylo fajn. Rašeliniště v kempu jsme zvládli v holínkách, bláto mám až na plachtách a svou rakev na Atlantis jsem holt musel vydrbat. Pěkná reportáž je na webu minisail.cz a na tady na Picasa je i zajímavá fotogalerie.

Kromě toho co je výše uvedeno a napsáno v článku můžu přidat snad jen, že se poměrně dařilo. Výzvou je nyní druhý (vlastně první) Atlantis, který vodí Petr Kroupa a umí to. Letos jezdíme ve stejné kategorii a je to velmi vyrovnané. Prostě, když mi na startu ujede už ho nedohoním.

Letos jsme si v Jinolicích s Atlantisem opět zajezdili i v noci, tentokrát na laně za remorkérem Petra Lukeše. A byl to mazec, on má v tom síly na tahání pramiček a já měl s 16kg lodí co dělat abych za ním trefoval branky na F-kové trati. Škoda jen, že tohle noční jezdění neumím vyfotit.

Na nedělní regatu jsem nasadil kameru. Trochu jsem se snažil natáčet loď tak aby něco zabrala a přitom pokud možno nestínily plachty. Něco se povedlo, něco ne. Po startu jsem zabral Seawind a pak jsem pronásledoval Illbruck. Bohužel jen krátce, pak mi ujel tak, že když jsem dorazil do cíle, měl už málem sundané plachty. Ze závodu mám zajímavý záběr Endeavoura. Hodně záběrů mám z cíle, kdy jsem kroužil za ostatními ve snaze se něco nafilmovat. Držel jsem se vzadu a snažil se vůbec nepřekážet ale nevím, jestli jsem někoho neznervóznil nebo nenamíchl. Některé záběry a nájezdy vypadají dost brutálně ale ve skutečnosti bylo mezi loděmi dost místa. Ta kamera to trochu zkreslila, až jsem se při prvním puštění lekl. Opět jsem se v rámci možností pokoušel o natočení lodě tak, aby nepřekážely plachty. Trochu adrenalin. Mám ale ulovené pěkné záběry obou Spray, obou Dorianů, je tam Adix i Sailor.
Zhruba sedmiminutový sestřih najdete níže.

Žádné komentáře:

Okomentovat